tiistai 29. syyskuuta 2015

Patterit, voi minkä tein!

 Täällä ei ole ollut lämmitys päällä, kuin vasta eilen tunsin pattereissa himpun lämpöä ja se sai huomaamaan minkä mokan tässä olen tehnyt.  Oon järjestänyt kaikki nämä kukat olohuoneen patterin eteen ja sehän ei käy. Nyt se ei viellä haittaa, sillä patteri ei ole kuuma. Täytyy miettiä miten sijoittaisin kukat uudelleen.

 Nämä viihtyy tässä, eikä niitä mikään muu haittaa, kuin vähäinen valo, mutta pimeimpään aikaan nämä saavat lisävaloa eteisen lampusta.

Keittiön patteri on toinen minkä tahdon pysyvän lämpimänä ja tänne en tuo tämän enempää kukkia. Pöydällä on vaan basilika ja pari juurrutettavaa.

 Oviaukkoon voisin yhden amppelin lisätä, jos tämän herttalyhdyn sijoittaisin muualle.
Pussukoissa lämpömaton päällä juurrutettavat ovat tuon matalan laatikoston päällä.

Makuuhuoneessa kaapin  päällä on tää rönsylilja ja orkidea lepotauolla. Eilen tiputti viimisen kukkansa. Tämä hyllynpäällys on kyllä kivan valoisa, vaikka ei ikkunan edessä ihan olekkaan. Täytyy tutkia, jos yhden Hoyan voisin laittaa tähän päälle.

Ikkunan edessä on rahapuu, Hoya australis ja Laskuvarjolyhty.  Tämä on suunnitelmieni  mukaan viilein huone, sillä en muutenkaan ole pitänyt patteria täysillä auki. Täällä on patterit säädetty niin, ettei asunnon lämpö nouse yli 21 asteen.

 Talvehtijat joutuu olemaan tuossa. Parvekkeenovi on oikealla ja se on viilein kohta tässä huoneessa. Ei ole kokemusta tämmöisessä, joten keväällä voi harmittaa. Muuta parempaa paikkaa ei näille ole.

Iso rönsylilja vois päätyä tytölleni. Syklaamit, joita on 6, eivät ole ikuisia, vaikka nyt tuntuukin siltä. Muorinkukaat viihtyy muuallakin ja jäljelle jää vaan Hoyat ja Kliivia. Ne ovat pieniä kaikki vielä, mutta ilmeisesti täytyy löytää niille ne paikat missä ne saavat asettua omille pysyville paikoilleen.

VITTSJÖ Hylly IKEA
Ikeassa olis tämmöistä hyllysarjaa ja mietin olisko tämä hyvä...
Tuohon oikealle verhon kohdalle. Sitä samaa sarjaa on matalampanakin ja sen voisin laittaa ikkunan eteen. Sitä hyllylautaa en ilmeisesti koskaan tule tällä menolla saamaan.
No, tehtävä se on kukkiensa eteen minkä pystyy, kerran niitä hankkii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitän kukkasten kera!