sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hoyat kasvaa.

Mutta mielestäni hitaasti. Katsotaas päivän tilannetta ;) Kuvat ovat tosi paljon suurennettuja.

 Ystävälleni menossa oleva Hoya carnosa teki jo alkuun vauhdilla yhden lehden, mutta tuo sen lehden juuressa oleva tappula alkaa nyt vasta näytttämään kasvun merkkiä. Teki pienet tupsukorvat.

 Omani samaa lajia teki heti alkuun 2 lehteä ja sekin miettii vielä mitä tekisi. Tuossa alempana on pieni tummanpunainen kohta ja on jännää nähdä mitä se siitä kehittää.

 Tämä teki parina päivänä  yllätyslehden. Siinä on kasvun merkkejä muuallakin. Tosi nopea tämäkin, kun alkuun pääsee. Tämä on myös Hoya carnosa, mutta tarkempaa lajia en vielä tiedä.

 Hoya kentiana on kapea ja pitkälehtinen hoya.

 Se tekee lehtiä muutamasta kohtaa.

Hentoinen Hoya dennisii tekee uutta kasvua myös muutamasta kohdasta.

Nuo pienemmät lehdet se teki tosi nopeasti. Kuvittelin tätä paljon isokokoisemmaksi, mutta onhan nämä pikkulehtiset amppelissa todella nättejä. Sitten tietysti, kun tuosta kasvavat vielä.

 Tämä on toinen Hoya carnosista, joiden lajia en vielä tiedä. Sekin mietti tosi pitkään ja nyt on juuressa tuommoinen lehden alku.

On sen latvassakin joku alku ollut jo alusta asti. Ehkä ne tarviivat aikaa uuden kasvun alussa ja onhan nyt talviaikakin kaiken lisäksi.

2 kommenttia:

  1. Nyt kun päivänvaloa on niin lyhyen ajan on suoranainen ihme, että kasvit vain pukkaa uutta lehteä! Keväällähän kukkii multaan pistetty tulitikkukin, mutta loppusyksyllä ja talven aikaan on tosi jännää, että joillakin kasveilla riittää elinvoimaa uuteen kasvuun. Sinä olet sellainen viherpeukalo, että sinulla kukat viihtyvät hyvin.

    VastaaPoista
  2. Nämä kasvivalota auttaa kummasti. 12 tuntia pidin eilen pääällä, sillä eilen oli pilvistä. Tänään ehkä vaan aamulla ja illalla jonkun aikaa.

    VastaaPoista

Kiitän kukkasten kera!