sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ötökät kiusana.

Näistä kyllä eroon pääsee. Kuvat pöllin netistä.
Vihannespunkki.

Harsosääski.

Tänään menin Makuuhuoneen kukkia katsomaan, kun aurinko paistoi kirkkaasti.
Olis pitänyt ottaa kuvakin siitä, miten vihannespunkin verkko näkyi selvästi Hoya australiksen juurella. En kuitenkaan ottanut kameraa, vaan suihkupullon, jossa on mäntysuopaliuosta.  Hävis verkko, mutta tais punkki päästä karkuun. Nyt saa yrittää, sillä pistiin Provado tikut multaan. Laskuvarjolyhty vieressä sai omansa.

Ja nyt illanmittaan sain tietää, ettei Provado ehkä auta tässä.  Suihkutin nyt toseen kertaan mäntysuopaliuoksella ja huomenna suihkutan lämpimällä, tai lähes kuumalla vedellä ja myöhemmin koko kukan muovisäkkiin ja Raidia sumutan sinne pussin sisään.

Toinen riesa on pikkukärpäset, tai harsosääskiä ne lie. Niitä tuli nyt noitten parvekekasvien sisääntuomisen jälkeen enemmän. Ne ei ole mäntysuovasta, eikä siideri/astianpesuaine ansasta  moksiskaan, mutta kyllä minä niille vielä jotain keksin.

2 kommenttia:

  1. Eikö ole sellaista yleispuikkoa, joka tappais kaikki ötökät kukkien kimpusta? Aikamoinen homma suihkutella ja kapaloida kukat myrkytyksen ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin luuulin, että tuo Provado olis se hyvä, mutta se ei kuulemma ole just tälle vihannespunkille tehokas. Mandariinistä sain mäntysuovalla, mutta sitä suihkutinkin varmaan kuukauden ajan lähes joka päivä. Toki laitoin Provadopuikkoja siihenkin. Nyt en ole enää nähnyt sen tekemää verkkoa siinä. Enkä nähnyt tässä Hoyasssakaan vielä eilen.
      Tuohon pikkukärpäseen kukissa auttaa kuulemma semmoinen kukkapaperi, mikä liimaan ne tarttuu kiinni. Se vaan on kurjaa, kun nää kaikki maksaa mielestäni liian paljon.

      Poista

Kiitän kukkasten kera!